Skip to main content

Om du letar efter några idéer för positiv interaktion mellan föräldrar och barn, överväg att läsa vår artikel om StoryBuddy, SesameStreet och Wonderville. Dessa program främjar positiva förälder-barn-interaktioner genom att få föräldrar att känna sig viktiga. De är också ett utmärkt sätt att lära känna andra föräldrar och skolpersonal. Här är några tips som hjälper dig att få ditt barn att känna sig delaktig i sin utbildning. -Börja med grunderna: Föräldrar ska vara interaktiva. Om de inte vet var de ska börja, överväg att anmäla sig till Parent Education Nights. Dessa evenemang är gratis, öppna för alla föräldrar och utformade för att hjälpa föräldrar att känna sig inkluderade. Förutom att ge värdefull information är de också ett bra sätt att träffa andra föräldrar och skolpersonal.

Positiv förälder-barn interaktion

Positiva förälder-barn interaktioner är avgörande för kognitiv, emotionell och social utveckling. Barns engagemang med föräldrar påverkar allt från språkkunskaper till lek. En av de klassiska teorierna om kognitiv utveckling, utvecklad av Lev Vygotsky, betonar vikten av social interaktion för kognitiv tillväxt. Det gäller även för engagemang mellan föräldrar och barn. Här är några tips för att få ut det mesta av dessa relationer:

StoryBuddy

Interaktiva föräldrar är avgörande för utvecklingen av små barn, och StoryBuddy kan hjälpa till att göra detta till verklighet. StoryBuddy är ett AI-aktiverat system som kan programmeras för att generera frågor baserat på berättelsen som läses. Det kan hjälpa föräldrar att skapa meningsfulla interaktioner med sina barn, och det kan hjälpa barn att lära sig viktiga livskunskaper samtidigt som de knyter sig till sina föräldrar. Dess design tillgodoser dynamiska användarbehov, som att konfigurera frågetyper och spåra barnframsteg. Forskare validerade StoryBuddys användbarhet och gav designinsikter för framtida samarbetssystem för föräldrar och AI.

Sesam

Interaktiva föräldrar kan hjälpa sina barn att lära sig genom en mängd olika roliga sätt. Förutom att utbilda barn kan föräldrar njuta av showen med sina barn. Seriens karaktärer erbjuder tröst, visdom och stöd till både barn och föräldrar. Förutom de traditionella dockorna och sångerna innehåller showen även en PSA för föräldrar. ”Föräldrar behöver tid för sig själva” är ett vanligt tema i denna PSA.

Wonderville

Om du letar efter sätt att engagera elever i STEM-inlärning och spara lärare värdefull tid, vill du kolla in Wonderville. Deras utbildningsresurser online har inspirerat miljontals ungdomar att satsa på STEM-karriärer. Utforska deras interaktiva bibliotek med mer än 220 spel, videor och aktiviteter för att uppmuntra eleverna att utforska sina intressen och utveckla kritiskt tänkande. Med ett nytt utseende och format är Wonderville ett kraftfullt inlärningsverktyg som integrerar 2000-talets utbildningsteknologi med beprövade STEM-utbildningsmetoder.

Föräldralänk

Om du vill öka kommunikationen med föräldrarna, försök att integrera teknik. En gymnasieskola i Seattle, Stonewall Jackson, implementerade interaktiv röstbrevlåda, eller Parent Link, för att öka föräldrarnas deltagande vid förstaårsorientering. Föräldrar kan lyssna på meddelanden som lämnats av lärare och se sina barns register. Andra offentliga skolor i Seattle, som B.F. Day Elementary, är värd för workshops och föräldramöten i skolans familjecenter. För mer information, besök parentlink.org.